23. Sijeanj, 2020.

Dodjela odluka o odabiru projekata temeljem LAGUR natječaja za Mjeru 3. “Poticanje povećanje potrošnje ribe u odgojno obrazovnim ustanovama”

Dodjela odluka o odabiru projekata temeljem LAGUR natječaja za Mjeru 3. “Poticanje povećanje potrošnje ribe u odgojno obrazovnim ustanovama”

Dana 16. siječnja 2020. godine službeno su uručene odluke o odabiru projekata temeljem LAGUR natječaja za Mjeru 3. iz Lokalne razvojne strategije u ribarstvu pod nazivom “Poticanje povećanje potrošnje ribe u odgojno obrazovnim ustanovama”.

Natječajem je LAGUR / FLAG “Istarski švoj” 100%-tno financirao 5 projekata čija sveukupna vrijednost iznosi 804.222 kn.

 

Odgojno obrazovne ustanove čiji su projekti financirani kroz Mjeru 3. su:

 Dječji vrtić “Radost” Poreč
 Dječji vrtić – Scoula dell’infanzia “Paperino” Poreč
 Dječji vrtić Olga Ban Pazin
 Dječji vrtić Tići Vrsar
 Osnovna škola Vladimira Nazora Pazin.

Projekti će obuhvatiti aktivnosti koje se odnose na opremanje kuhinja i poboljšanje uvjeta za pripremu proizvoda ribarstva i akvakulture u javnim ustanovama, te troškove pripreme i provedbe edukativnih aktivnosti.

Očekivani rezultat provedbe Mjere 3. jest povećanje broja obroka od proizvoda ribarstva i akvakulture u javnim ustanovama sa trenutnih 3,2 na 7,4 mjesečno po djetetu. Kroz realizaciju ovih projekata unutar petogodišnjeg razdoblja provedbe očekujemo da će se ukupan broj obroka povećati sa trenutnih 210.600 na 421.200, što u konačnici znači da bi se potrošnja ribe kroz pet godina za ovih pet ustanova trebala povećati za 100%, s trenutnih 21 t na 42 t.

Nakon dodjele odluka održan je domjenak na kojem su učenici Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića Poreč pripremali jela od lokalnih proizvoda ribarstva i akvakulture prema receptima iz Male morske kuharice izrađene od strane LAGUR-a „Istarski švoj“ u sklopu projekta pod nazivom More od malih nogu.